Naut

Nautul este bogat in proteine (18-28%),  amidon ( 46-48%), grasimi (6-7%), saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind in buna parte proteinele din carne.

Vinete

Substante nutritive continute in vinete: – fibre dietetice, acid folic, potasiu, mangan,vitamina C, vitamina K, tiamina, vitamina B6, acid pantotenic, magneziu, fosfor, cupru.

Castraveti

Castravetii, chiar daca “contin 90% apa”, sunt o bogata sursa de Vitaminele A, C, si Acid Folic.

Ardei

Cand ne referim la ardei, ne gandim in principal la 2 tipuri de ardei: ardeiul gras, ardeiul kapia si ardeiul iute.

Ceapa

Ceapa, este nelipsita de la masa noastra si din retelete bunicii. De aceea, ne-am decis sa va prezentam cateva lucururi pe care trebuie sa le stiti despre ceapa.

Rosia

Una din principalele culturi din gradina, o reprezinta cultura de rosii.